EESTEC LC Nis - Forum
May 20, 2012, 00:35:39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Istanbul, Turska, 29.-06.07.2008. workshop  (Read 3629 times)
Ally
Vice-Chairman for Publication and Administration
Board Member
Full Member

Ljubazan je bio...

View Profile WWW
« on: July 11, 2008, 11:45:14 »

Viza se kupuje na granici, tj na aerodromu i košta 10e, ako se kupuje u turskoj ambasadi u Bg-u, onda kosta 25e. Nije portebno nista od dokumentacije ( bar ne na aerodromu). Cena avionske karte bila je 195e, uračunate su i takse. Let traje oko 2h.

Istanbul je predivan grad, zakrcen ljudima, saobracajem... Iako je let do Istanbula trajao 2h , transport do hostela je trajao 1,5h, skoro kao let. Hiljade i hiljade ljudi na sve strane, grad neopisive velicine i guzve. Lom na sve strane, kao i ljudi koji negde zure. Prevoz je odlicno organizovan, al i pored toga bez 1,5 h voznje gradksim saobracajem ne mozete nigde stići. .... Milsim da je celukupan saobraćaj dobro organizovan samo treba da znate gde idete, i metro i bus.  Cene su hm, ja ne znam tacno, nisam poredila sa nasim, znam da je paklica cigareta 'Murati' 3.75lira a to bi bio nesto manje od 2e... flasica vode (manja) 0.5 lira... Pice po klubovima se krece od 5 lira do 20. Hrana im nije nista posebno, posle par dana osetite da vam (bar meni) fali prasetina... Što se tiče ljudi, jesu veoma prijatni, vole da se druže, piju, igraju.... Treba videti Aja Sofiju, Plavu dzamiju ( kako se pisu na turskom, Marko ce vam reci jer zna najbolje ) Bili smo na kupanju na Pričevim ostrvima, plaža je predivna, sitan pesak, voda odliča ( Mramorno more). Na ostrvu jedino prevozno sredstvo su kočije, ostala su zabranjena zbog zagađenja. Do ostrva se stiže brodom kome treba pa oko 1,5h. Najbolja stvar koja nam se dogodila jeste ronjenje, poslednjeg dana dogovorili smo se i otisli na ronjenje po Crnom moru, i zaista je neverovatno... Ne samo ono sto mozes videti ispod vode, nego sam dozivljaj svega toga: oprema, navlacenje odela, i ostalih delova opreme ( a ima ih )Bilo je neverovatno, jedini problem je sto nisam znala da regulisem pritisak u usima il nisam uradila kako valja,  pa je doslo do povrede, ali sada je sve ok.  Ako imate ikada prilike da ronite i verujete u sebe, probajte, odlicno je!!!!!!!

Sto se tice participanata bilo nas je 24, od toga sa srpskog govornog podrucja 11 + 2 bugarke + makedonci 2 i decko iz Poljske, decko iz Mađarske, cura iz Ciriha ( studira u Cirihu, inace je iz Hamburga), Cura iz Nemacke...  Fino smo se druzili, iako nas je bilo bas puno. U sklopu radionice nije bilo samo dosadnih predavanja koja bismo prespavali nego i par zanimljivih igrica kojima smo svi bili odusevljeni: pravili smo katapult i moj tip je pobedio , pravili smo kulu od kockica sa zatrvenim ocima i jednom rukom, smisljali ime kompaniji i logo, sve u svemu bilo je zanimljivo, ali bez trenutka odmora.
Kampus je udaljen od hostela 1,5h, neverovatno je veliki, sve je tu.. Nemam sta posebno da napisem o kampusu.
Ako imate priliku da idete da vidite Tursku, samo napred!!!!

Marija Stojadinović

Toliko od mene...
Za sada...
Ali samo za sada...
Manca
IT Team Coordinator
Administrator
Hero Member

The best image hosting around!! PIXUDO.COM

View Profile WWW
« Reply #1 on: July 11, 2008, 23:16:05 »

Deluje interesantno Wink
Sa kog aerodroma je isla? Jel ima let do Istambula iz Nisa (koliko se secam mislim da ima)

++++++++++++                      contact:
Nenad Mančević                        * email: manca1 aT GMAIL dott KOM
IT Team Coordinator                   * cell: +381 63 42 92 77
EESTEC LC Niš                           * website: http://www.pixudo.com
++++++++++++
SiLvEr
Chairman
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #2 on: July 12, 2008, 01:49:31 »

ima be