CodeCraft

 

 

 

CodeCraft

Prvo višednevno programersko takmičenje u Nišu CodeCraft održano je od 12.9.-18.9. 2016. godine. EESTEC je održao ovaj događaj u saradnji sa uspešnim programerskim firmama Troxo, ApexSQL i Horisen.
Na takmičenju je učestvovalo 7 timova sa po 3 člana, među kojima su bili studenti Elektronskog fakulteta, fakulteta Singidunum, kao i učenici gimnazije “Bora Stanković”u Nišu. Po izboru i proceni žirija, među kojima su bili zaposleni iz kompanija – sponzora, kao i članovi EESTEC-a, izabrana su tri najbolja rada koja su ispunila njihova očekivanja. Naziv teme je bio “Crafted Food” a takmičari su koristili JAVA, PHP i .NET tehnologije. Pored takmičarskog dela,učesnici su,kao i svi zainteresovani, imali priliku da prisustvuju predavanjima iz različitih oblasti programiranja i freelancing-a.
Svečano zatvaranje održano je u svečanoj sali Elektronskog fakulteta i na njemu je prisustvovalo preko 60 studenata, članova EESTEC-a, organizatora i predstavnika kompanija, a ceo događaj su prenosile lokalne televizije i mediji.
Na osnovu celokupnog utiska, CodeCraft uspešno realizovan sa ciljem da okupi uspešne mlade sa sličnim idejama, znanjem i motivacijom. Nadamo se još većoj posećenosti sledeće godine.